På Västerås Filmfestival vill vi ha inte enbart visa nya och spännande filmer från hela världen, det är också viktigt att vi har andra filmrelaterade aktiviteter, exempelvis föreläsningar, workshops eller presentation av ”work in progress”. Vi har haft många som har medverkat med föreläsningar och workshops i olika områden. På denna sida presenterar vi de som har varit med oss hittills.

Medverkande från tidigare år

Simon Northon, Förbundsordförande Teaterförbundet

Debatterar om filmens förutsättningar utifrån sina medlemmar och bransch.

Fredrik Lindqvist, Manusförfattare

Fredrik har hållit en populär och återkommande workshop i manus för film. Han har lång erfarenhet av filmbranschen i Sverige.

Bob Yothers

Bob Yothers höll Masterclass i ämnet Filmproduktion, från ax till limpa. Han kommer ursprungligen från USA men bor numera i Nederländerna. Han har deltagit med flera filmer i festivalen.

 

Malin B. Erikson, intimitets-koordinator på scen & film

Malin  gick berättade om arbetet som intimitetskoordinator, både här i Sverige och i England och USA där metoden har sitt urpsrung.

Melissa Skirboll, Workshop/Diskussion USA

Melissa höll en presentation om sin nya kortfilm My Dinner With Schwartzey, hur det gick till att göra filmen och samarbetet mellan henne och författaren till novellen, och hur man från olika visioner får en slutprodukt. Melissa Skirboll har deltagit i festivalen med flera filmer.

Lorenzo Ianello

Lorenzo höll en work-in-progresspresentation om sitt nya filmprojekt och om hur han planerade att använda sig av corwfunding. Lorenzo won Best International Short Film 2017 med sitt bidrag Margherita.

wpChatIcon